Choose Skin:
 • A
 • B
 • C
Font Size:

Zoeken

Banner

Techno nieuws

 • ADE 2013: 5 feesten die je niet mag missen

  De kaartjes gaan hard voor het Amsterdam Dance Event 2013. Dus als je slim bent, wacht je niet te lang met het uitkiezen van de feesten waar je dit jaar weer helemaal los wilt gaan. In dit artikel geven we de top vijf feesten die je als techno fan niet mag missen!

   
 • Nazomeren Festival in Groningen

  Nederland is een techno festival rijker: op zaterdag 14 september 2013 vindt het Nazomeren Festival plaats bij de Kardingerplas in Groningen!

   

Techno Biografieën

Rasmus Faber

Rasmus Faber

Binnen de techno scene staat Zweden al lange tijd bekend als broedplaats voor geweldige dj's en producers. Na de Swedish House Mafia lijkt Rasum Faber het volgende Zweedse talent te zijn dat ook op mainstream niveau doorbreekt. Met zijn hit 'We Laugh We Dance We Cry' verovert hij momenteel de Nederlandse hitlijsten.

 

Kevin Arnemann

De liefde voor techno zat er al vroeg in bij Kevin Arnemann, toen nota bene zijn ouders hem meenamen naar Awakenings op veertienjarige leeftijd. Niet veel later werd hij de jongste winnaar in de geschiedenis van het TWSTD dj contest, door zowel de jury- als de publieksprijs te winnen. Als prijs kreeg hij een Electronic Music Production-cursus cadeau, en zo leerde hij meteen de fijne kneepjes van het produceren.

 

   

Bas Struik

De roots van Bas Struik liggen in Eindhoven waar hij op zijn zeventiende begon met draaien. Zijn inspiratie kwam vooral van het werk van artiesten als Omar S, Depeche Mode, Robert Dietz en Loco Dice.

   

Frank Kvitta

We schrijven 1994, Duitsland, de kleine Frank Kvitta vond een mixtape van Sven Väth en zo ontstond zijn liefde voor elektronische muziek. Frank ging zelf demo tapes maken voor zijn vrienden en een aantal clubs waar hij een paar gigs kreeg in de late jaren '90. Geleidelijk werd Kvitta;s interesse voor produceren steeds groter en begon hij met het maken van zijn eigen tracks. Een van zijn demo's belandde bij dj Rush die hem onmiddellijk support gaf.

   

Shmlss

Deze twee Utrechtse gasten, Bart van Manen & Michiel Lancee staan bekend om hun soulvolle discosound. Sinds 2009 zijn ze bezig met draaien en niet geheel zonder succes, zo stonden ze onder andere in Tivoli, Trouw en op Valtifest en Soenda

   

Mike Drama

Mike Drama is een van de vele techno dj's uit Rotterdam. Toch onderscheidt hij zich met zijn snoeiharde techno-sound. In 2004 wijdde hij de Industry of Techno avonden in bij Club Emotion in de havenstad. Door zijn energieke sets werd hij al snel opgepikt door promoters in Nederland 'en Europa. Al snel werd hij resident bij het hardtechno event The Chaos Theory.

   

Tony Rohr

De Amerikaan Tony Rohr heeft al een lange carrière achter zich. Hij begon als dj in de vroege jaren '90 en begon met produceren in 1996, en vloeide geleidelijk door naar het maken van live-sets rond 1997. Sindsdien heeft hij nooit meer terug gekeken naar het dj'en.

 

   

Samuel Deep

Hoe vaak zie je tegenwoordig nog een dj die met vinyl werkt? Ondanks de revolutie van het draaien met een laptop zal je Samuel Deep nooit ergens zien draaien zonder dat hij een grote tas vol vinyl meeneemt. We hebben hier dus te maken met een echte liefhebber.

 

   

Klankarbeit

Klankarbeit is een Rotterdams duo bestaande uit Guevara & Paul Gasille, tijdens hun live-sets draaien ze voornamelijk deephouse, tech-house, minimal en techno.

   

Jeff Moore

Moore is keihard bezig om zich te vestigen tussen het rijtje bekende Rotterdamse dj's. Met zijn warme soulvolle en funky stijl is het bijna onmogelijk om stil te blijven staan.

   

Warren Fellow

Warren Fellow, klinkt niet echt Nederlands, maar is het wel. Hij is naast dj ook producer, radio host en label eigenaar (Microgravity). Warren Fellow is vooral bekend van zijn diepe tech-house producties.

   

Fatima Hajji

De Spaanse Fatima Hajji werd in 1982 geboren in Salamanca en is sinds 1998 bezig met muziek. Haar Arabische roots zijn terug te horen in haar muziek die ze sinds een paar jaar ook zelf produceert.

   

Tim Wolff

In korte tijd heeft Tim Wolff zichzelf op de kaart gezet. Zijn dj-carriere opende met een knal toen hij in 2005 resident werd in de Amsterdamse TWSTD-bar. Een paar jaar later waagde hij een poging als producer, waarmee zijn naam definitief gevestigd werd. Hij haalde twee keer de finale van de Vinylized competitie in 2007 en 2008 waarmee hij zich in de kijker speelde bij techno veteraan Estroe. In 2009 kwam dan ook zijn eerste release uit op diens label EevoNext. Zijn tracks werden opgepikt door andere dj's als Steve Rachmad en Josh Wink wat hem gigs opleverde bij Awakenings Festival, Rockit en The Tube in Belgrado en ontelbare clubs als Paradiso, Studio 80 en Sugar Factory.

   

Patch Park

De afgelopen jaren zijn enorm goed geweest voor de Nederlandse techno dj/producer Perry van de Vrede, beter bekend als Patch Park. Hij heeft wereldwijd al in meerdere clubs gedraaid. Van The Loft in Spanje tot Ministry of Sound in Engeland en verschillende festivals als Dance Valley, Solar, Nature One en Extrema Outdoor.

   

Darko Esser

De Nijmeegse Darko Esser is een druk baasje, niet alleen is hij dj/producer. Ook is hij promoter en labelbaas. Dan is het soms lastig om de balans te houden in je leven. Heel toepasselijk was daarom de naam van zijn eerste album: 'Balans'. De tracks zijn daar een weerspiegeling van, van donker en zwaar tot melodieus en opzwepend, soms zelfs binnen dezelfde track.

   

Einmusik

Samuel Kinder alias Einmusik begon tien jaar geleden toen hij zijn eerste track uitbracht. Later releasde de Hamburgse dj/producer zijn eerste album 'De' Medici'. Met zijn live-sets weet hij het publiek steeds te verassen.

   

Page 1 of 3

^ Top